Glostrup Park Hotel - Hovedvejen 41 - DK 2600 Glostrup
43 96 00 38
glostrup@parkhotel.dk
Book nu
Arven efter Babette

GlostrupParkHotel_003For 25 år siden rykkede mesterkokken Jan Pedersen ind på Glostrup Park Hotel og gav stedet et gastronomisk løft. Vi tjekker, om arvtagerne kan holde det høje niveau på det nyudvidede hotel- og konferencecenter
Af Nils Finderup
Læs anmeldelsen her LEISURE #3 – 2016

Nogle af nærværende magasins yngre læsere vil sikkert spørge, hvem denne Jan Pedersen egentlig er. Svaret er ganske kort: han var datidens gastronomis superstjerne og i 1989 den første dansker, der vandt det uofficielle
kokkeverdensmesterskab i den prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrence.
Et par år forinden havde han desuden kreeret den menu, som var et vigtigt tema i Gabriel Axels film Babettes Gæstebud, som i 1988 vandt en Oscar for bedste udenlandske film – i øvrigt efter en fortælling af Karen Blixen.
Jan Pedersen gjorde sit indtog på Glostrup Park Hotel i 1991, hvor han åbnede den nye restaurant La Cocotte med fokus på det franske køkken, men med et dansk tvist. Lige siden har restauranten haft et godt gastronomisk ry ude på den københavnske vestegn. Stedets frokostbuffet er nærmest legendarisk, og det samme er vinkælderen, som vi kommer tilbage til.

Den nye restaurant er hyggelig, og akustikken er god. Man kan sidde mange mennesker her og stadig føre en normal samtale. Ud over den store vinkælder råder La Cocotte også over et stort spiritussortiment. Herover ses dagens udbud til kaffen med bl.a. mange spændende rom-flasker.

Den nye restaurant er hyggelig, og akustikken er god. Man kan sidde mange mennesker her og stadig føre en normal samtale. Ud over den store vinkælder råder La Cocotte også over et stort spiritussortiment. Herover ses dagens udbud til kaffen med bl.a. mange spændende rom-flasker.

Et kvarter fra København
Kommer man fra provinsen for at nyde nogle dage i hovedstaden, er Glostrup Park Hotel
et oplagt sted at indkvartere sig. Herfra er der kun et lille kvarters kørsel ind til centrum og byens mange seværdigheder. Det firestjernede Glostrup Park Hotel har netop åbnet en ny fløj og markerer det i de kommende måneder med et tilbud, der byder på overnatning, morgenmad samt ikke mindst en femretters gourmetmenu for 999 kr. pr. mand ved to personer. Hertil kommer gratis adgang til både hotellets fitness- og wellnesscenter, der begge udgør et lille, men behageligt supplement.  Udenfor programmet inviterer vi os selv ned i La Cocottes kælder-enoteca, hvor der afvikles vinsmagninger, og hvor restaurantens sagnomspundne vinlager findes. Igennem flere år har det førende amerikanske magasin Wine Spectator givet Glostrup Park Hotel prisen ’Best of Award of Excellence’ for et rigt varieret udvalg tæt på 1.000 forskellige flasker.

Oksemarv på æg
Efter et godt glas champagne sætter vi os til bords i den nye restaurant, der er smagfuldt og roligt indrettet med sorte vægge, mørkt træ og en meget moderne lyssætning med nøgne pærer i sjove klaser. Stolene er robuste, og man sidder virkelig godt i dem. Vi er klar til at smage på, hvad La Cocotte står for her 25 år efter Jan Pedersens entré.
Køkkenchefen har siden 2007 heddet Sune Laurén, og han startede faktisk i lære på Park Hotel for 18 år siden, inden han ad omveje til bl.a. Søllerød Kro vendte tilbage. Hvis vi frygtede, at køkkenets store fokus på de mange frokostgæster skulle smitte af på en stilsikker, men lidt fantasiforladt menu, bliver vores bange anelser straks gjort til skamme. Som appetizer får vi nemlig først en oksemarvs-creme brûlée, der meget opfindsomt serveres i æggeskaller i en æggebakke. Smagen er cremet, dyb og intens i en fin balance, hvor den karamelliserede top går fint
i symbiose med den salte marv. Hvilken åbning på ballet!

Det perfekte svin
Endnu en appetizer bliver serveret for os i form af rødbedemarineret okseinderlår med havreflager. Igen oplever vi skøn harmoni mellem det søde og sure, ligesom de sprøde flager giver kødet et godt modspil. Vi er nu klar til første dans i den femretters menu, nemlig rimmet laks med pocheret jordskok, salturt, hasselnøddesne og ristede hasselnødder. Mængden af nødder overdøver den meget fine, men også sarte laks og vælter balancen i retten. Idéen er imidlertid god, og med lidt afstemning vil den sidde lige i skabet. Til gengæld er denne lille fodfejl hurtigt glemt, da næste ret kommer på bordet, nemlig en svineterrin med syltede cornichoner, syltede græskar og flæskesværs-chips. Her spiller de dansk-franske relationer så perfekt og sjovt sammen, at kongehuset burde uddele en æresmedalje. De mange smagsindtryk smelter sammen i en skøn fylde, hvortil den foreslåede chardonnay fra det californiske hus Foxglove matcher fuldstændigt. Dette er en af de bedste enkeltstående retter, vi har fået hele året.

Vores unge tjener er vidende, entusiastisk og også mester for at sammensætte to skønne ostetallerkner til os.

Vores unge tjener
er vidende, entusiastisk og også mester for
at sammensætte to skønne ostetallerkner
til os.

Hjemmelavet trøffelost
De frankofile toner slås atter an i hovedretten, der er braiseret kalvespidsbryst med pommes anna, glaserede rødbeder, syltede æbler, svampecreme og en glace af den lage, kødet er braiseret i. Vi tænker straks på ægte parisisk bistromad, hvor de dybe smagsnoter spiller godt sammen med kalvekødet. Herpå køres den store ostevogn i stilling, og efter at vores unge, humørfyldte og meget kompetente tjener har hørt lidt om vores præferencer, stiller han med to skiver træstamme med hver fire slags oste. Vores favoritter er to trøffeloste, den ene en pecorino, den anden en hjemmelavet (!) økologisk brie med trøffelmasse. Rødvinsmarinerede rosiner, syltede pærer med ingefær og en anelse chili samt dejligt hjemmebagt knækbrød er prikkerne over östen. Til sidst slutter vi af med en tarte tatin med marengs, vanilleis og krokant. Den er velsmagende, sprød og meget sød, men vores dessertvin – en Pacherenc du Vic Bilh Saint- Albert fra 2011 – supplerer med en behagelig dybde, der neutraliserer meget af sødmen.

Kælderen under La Cocotte åbenbarer et af landets bedste vinlagre, der i øvrigt står over for en stor relancering i 2017. Her i kælderen arrangeres der også vinsmagninger.

Kælderen under
La Cocotte åbenbarer
et af landets bedste vinlagre, der i øvrigt
står over for en stor relancering i 2017.
Her i kælderen arrangeres der også vinsmagninger.

Den store oplevelse
Vinene skal vælges til, men med det imponerende udvalg i kælderen er der garanteret noget for enhver smag. Vi fandt vine fra 1976, og prislejet bevæger sig fra godt 300 til små 10.000 kr. Hvis man er connaisseur, kan man finde virkelig gode køb blandt de ældre vine, men ellers står det kyndige personale klar til at vejlede. Hvis man skal se på helheden i et ophold på Glostrup Park Hotel, finder man i hovedstadsområdet ikke mange andre steder med så meget kvalitet for pengene. Betjeningen er gennemført venlig, værelserne er store og imødekommende, spa og wellness er gode supplementer, og morgenmaden rummer det forventede, uden dog at kunne leve op til festmåltidet aftenen forinden. Det er der ikke noget at sige til, for det er gourmet-køkkenet, der er den helt store oplevelse. De små fejl efterlader selvfølgelig plads til lidt forbedringer, men skal vi være ærlige, er der ingen rimelighed i ikke at belønne sådan en kvalitet og oplevelse for samlet under 1.000 kr. med de fulde seks stjerner. Vi kommer gerne igen!

Igennem flere år har det
amerikanske magasin Wine
Spectator givet Glostrup Park
Hotel prisen ’Best of Award of
Excellence’ for et udvalg tæt på
1.000 forskellige flasker

Glostrup Park Hotel
* * * * * *
Hovedvejen 41
2600 Glostrup
www.parkhotel.dk

Læs anmeldelsen her LEISURE #3 – 2016