Glostrup Park Hotel - Hovedvejen 41 - DK 2600 Glostrup
43 96 00 38
glostrup@parkhotel.dk
Book nu
Fra rod til rollemodel

Tjenerelev Mathias Bergdahl

Mathias møder mig med et glimt i øjet og et meget høfligt håndtryk. Han ser meget stilet ud og ved første øjekastMathias Bergdahl
kan jeg ikke tænke andet end ”sikke en nydelig ung mand”.

Og Mathias er en nydelig ung mand, men det har taget tid og et godt greb i kraven på ham, for at nå hertil.

Mathias Bergdahl er under uddannelse som tjener på Restaurant La Cocotte. Han er 19 år og vil være færdiguddannet i september 2016. Han er dygtig, vedholdende, lærenem og først og fremmest serviceminded. Og så er han interesseret i det han lærer. Interesseret i alt hvad der har med mad, vin og service at gøre. Gang på gang møder han sine kollegaer med sin lommebog og spørgsmålet ”kan vi lige snakke vin?”.

Men tilbage til det med grebet i kraven, for det er en vigtig del af, hvor Mathias er nu.

Tingene har ikke altid flasket sig for Mathias. Efter 9 år i folkeskolen var han træt af bøger, lektier og lærere. Han vidste ikke helt hvad han ville og indrømmer at ”forkerte” venner, trak ham i en retning der var svær at komme ud af.
Mathias kom afsted til produktionsskolen i Roskilde på køkkenholdet. Her mødte han Piether Thomsen, der som lærer blev Mathias store rollemodel og skubbede ham i den rigtige retning. ”Piether blev min redning”, siger Mathias.
”På køkkenholdet blev jeg spurgt om jeg ville præsentere og servere mad for nogle gæster, som de andre på holdet skulle lave mad til”. ”Det var en kæmpe tillid fra Piethers side, at give mig dette ansvar som 15-årig rod, og jeg ville bare bevise, at jeg kunne det her”.

Arrangementet gik selvfølgelig godt og måske kunne Piether se, at her var Mathias på hjemmebane. Kort tid efter skaffede Piether Mathias en 3-ugers praktikplads som tjener i Restaurant La Cocotte på Glostrup Park Hotel. Restaurantchef Dietmar Weiss fortæller ”Vi blev spurgt om vi ville hjælpe med en praktikperiode til en rodløs knægt, som dog havde flair for det med servicefaget. Det tog os kun kort tid at finde ud af, at selvom drengen havde sine udfordringer, var han også enormt serviceminded og gik til alle opgaver med krum hals. Så derfor tilbød vi ham en læreplads, så han kunne uddanne sig til tjener”.

Selvom både Piether fra produktionsskolen og Dietmar fra Glostrup Park Hotel havde et godt greb i kraven på Mathias, skal han dog have noget at æren selv, for at nå dertil hvor han er i dag. ”Jeg var inderst inde godt klar over, at jeg skulle væk fra det dårlige miljø og få en uddannelse. Og når nu det med at være aktiv i jobbet og lave praktisk arbejde passer så glimrende med servicebranchen, så er jeg stolt over at nå dertil, hvor jeg er i dag. Jeg fik sagt fra og til i ordentlig tid. Og heldigvis har jeg dejlige forældre, der har bakket mig op hele vejen igennem.”

Som næstældste tjenerelev har Mathias påtaget sig et helt frivilligt ansvar overfor de andre elever. Han er deres rollemodel og tager sit ansvar meget seriøst. ”Jeg finder opgaver til de andre elever, jeg sørger for at de har rutiner og jeg hjælper, retter og rådgiver dem om deres opgaver. Det er super spændende at give min viden fra mig til andre og se dem lære af det”. ”Piether har spurgt, om jeg vil komme ind på produktionsskolen og fortælle om min udvikling fra rod til rollemodel. Så noget har jeg da gjort rigtig” fortæller Mathias med et grin.

Men lige om lidt er uddannelsen som tjener færdig og Mathias skal stå på egne ben. Han har ikke så mange konkrete planer endnu, men har rigtig mange ideer om hvad han gerne vil prøve og siger: ”Med den uddannelse jeg har fået, kan jeg jo gå i alverdens retninger. Der er både Sommelier uddannelsen, øl-kelner, overtjener og så det at lære fra sig til andre. Og gæste-psykologien og gæste-håndteringen er helt klart områder jeg også finder spændende.”

Fra Glostrup Park Hotels side ønsker vi Mathias alt mulig held og lykke med fremtiden efter tjeneruddannelsen. Vi er stolte over, at have været med ham på hans rejse indtil nu.

Og vil du gerne møde Mathias – ja, så er det med at booke bord i Restaurant La Cocotte hurtigst muligt.